Zomer Seizoen

Het beste seizoen om te zaaien en oogsten

Wie houdt er niet van de zomer? De meesten van ons genieten op zijn minst van de langere dagen en warmere avonden.

De zomer staat in het teken van luieren in de tuin en het vieren van de zon met vrienden en familie.

Je gazon wordt het meest gebruikt tijdens deze heerlijke periode, dus er is een reeks taken waarmee je de schoonheid en gezondheid van uw gazon tijdens dit drukke seizoen kunt behouden.

Van bemesten en besproeien tot regelmatig maaien en herstellen, met een beetje aandacht ziet een zomergazon er fantastisch uit. Met dat in gedachten zijn dit de drie essentiële taken die je tijdens de zomer moet uitvoeren:

* Bemesting

Onze meststoffen in korrelvorm geven je gazon langzaam voeding die tot 90 dagen blijft zitten. Dus na de bemesting in het voorjaar zal je gazon tegen midzomer dorstig zijn naar meer. Bemesten is echt een van de gemakkelijkste gazononderhoudsklussen – strooi de korrels gewoon met een handstrooier of met de hand over het gazon. Zomermest maakt jouw gazon beter bestand tegen droogte en bestand tegen intensief gebruik.

* Water geven

Je kunt er gewoon niet op rekenen dat het in een Nederlandse zomer droog blijft. Maar je kunt er donder op zeggen: als je besluit het besproeien van uw gazon aan de natuur over te laten, zal er niet genoeg regen vallen om het te voeden. Water geven kan een heel gedoe zijn, en het is moeilijk om precies te weten hoeveel je moet sproeien – te veel water geven is net zo erg als te weinig water geven. Met een sproeier krijgt jouw gazon genoeg water zonder dat het veel moeite kost.

* Maaien

Gras groeit het snelst tijdens de zomer, dus het is essentieel om het maaien bij te houden. Het gaat echter niet alleen om het uiterlijk van het gazon (hoewel iedereen van dat net gemaaide uiterlijk houdt, nietwaar?). Het maaien van het gazon stimuleert een gezonde groei. Zorg er echter voor dat je nooit meer dan een derde van de totale lengte van het grasblad maait, zodat het gezond teruggroeit. En zorg ervoor dat het mes van uw maaier scherp is – botte messen scheuren de bladeren, waardoor ze vatbaar worden voor ziekten.

AANBEVELINGEN

Keuze van de Expert

Louis zijn zomer favorieten

Ik zou de volgende producten voor de zomer willen aanbevelen:
Voorste afbeelding van de langwerkende gazonmest productverpakking met meststof voor de zak
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Goed om te gebruiken
Niet aanbevolen te gebruiken
Bekijk product

Langwerkende gazonmest is de perfecte voeding voor jouw gazon tijdens de zomer. Doordat de voedingsstoffen langzaam vrijkomen is een toepassing goed voor 90 dagen groen gras! Deze meststof kan heel het jaar gebruikt worden.

21,99

  Nu besteld, morgen in huis

4.7 (136 beoordelingen)
Voorste afbeelding van de herstel graszaad productverpakking met graszaad voor de zak
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Goed om te gebruiken
Niet aanbevolen te gebruiken
Bekijk product

Herstel graszaad is ontwikkeld om snel te ontkiemen en snel lelijke plekken mooi te maken. Door de snelle ontwikkeling kan je laat in het seizoen nog succesvol zaaien. Gebruik voor een voller en groener gazon dat bestand is tegen intensief verkeer.

17,99

  Nu besteld, morgen in huis

4.4 (125 beoordelingen)
+BESTSELLERS

MEEST GEKOCHT

Producten die het meest gekocht zijn

Best Sellers Bekijken
Top
Kies jouw variatie
Gazon Zomer Kit
  Nu besteld, morgen in huis
34,99
Top
Kies jouw variatie
Voorste afbeelding van de snelwerkende gazonmest productverpakking met meststof voor de zak
Snelwerkende gazonmest
  Nu besteld, morgen in huis
14,99
Kies jouw variatie
Droog Gazon Herstel kit
  Nu besteld, morgen in huis
30,99
FAQ

Zomer vragen

Veelgestelde vragen

Er groeit mos in mijn gazon: hoe kom ik daar vanaf?

Een goede manier om van mos af te komen is verticuteren. Gebruik onze Verticuteer Kit: deze bevat alles wat je nodig hebt om jouw gazon voor te bereiden, te verticuteren en te herstellen. Strooi vóór het verticuteren ijzersulfaat meststof na het maaien. Dit maakt het gras robuuster en beter bestand tegen het verticuteerproces dat jouw gazon kan belasten. Strooi na het verticuteren meer meststof om jouw gazon te helpen herstellen. Zaai vervolgens het hele gazon opnieuw in met vers gazonzaad (alles inbegrepen) en strooi ten slotte kalk over het gazon om de verzuring van de bodem tegen te gaan. Wacht ten minste drie weken voordat je kalk strooit na het bemesten.

Waarom heeft mijn gazon kalk nodig?

De meeste bodems worden zuur door de natuurlijke afbraak van organisch materiaal. Kalk herstelt de zuurgraad (pH) van te zure grond. Wanneer de pH-waarde goed is, neemt het gras de voedingsstoffen beter op. Kalk zorgt er dus voor dat de bodem meststoffen beter opneemt.

Wanneer en hoe vaak moet ik kalk strooien?

Kalk bindt zich aan stikstof. Als je kalk en meststof te gelijk strooit, binden ze zich aan elkaar en verliest u het effect van beide. Laat ten minste drie weken tussen het bekalken en het bemesten.

TIPS & ADVIES

Wij helpen je met al je vragen*!

* over het gazon

SEIZOENEN

Lees meer over de andere seizoenen

TOPKWALITEIT PRODUCTEN VOOR JE TUIN
10% korting op je eerste bestelling 🎉

🌱 Alles wat je nodig hebt voor een groen gazon, bloeiende tuin of stralende kamerplanten

Vul je email adres in

Ontvang de 10% korting in de mail

Geniet van al het groen in en rondom je huis