Winter Seizoen

De winter, het beste seizoen om grond te testen, pH te corrigeren en mos te bestrijden

Zodra de bodemtemperatuur lager is dan 5ºC, gaat het gras in rust, wat betekent dat ze stoppen met groeien voor de winter. Maar gelukkig is er nog genoeg te doen aan het gazon in de winter.

De winter is de ideale tijd om de zuurgraad van je grond te testen, te behandelen en mos te bestrijden voordat het vat krijgt.

Bladeren en organisch afval vallen de hele herfst op je gazon en verteren tot slijmerige mulch, wat geweldig is voor uw bloembedden, maar dit is niet goed voor je gazon.

Dit afval blokkeert het al weinige licht, ook verstikt het je gras waardoor het langer vochtig blijft en meer risico loopt op ziektes. De winter is dus een gevaarlijke tijd voor uw gazon.

Hieronder vind je 3 essentiële taken om je gazon goed de winter door te helpen.

* De bodem analyseren

De meeste regen valt in de wintermaanden. Veel regenval spoelt de natuurlijke niveaus van kalium, magnesium en calcium weg. Deze elementen behouden de natuurlijke pH-waarde van de aarde, dus als ze worden weggespoeld, neemt de zuurgraad van je grond toe.

Zure bodems moedigen vaak onkruid aan – de aanwezigheid van paardenbloemen, dokken, boterbloemen en brandnetels zijn tekenen dat de zuurgraad te hoog is. En hoewel sommige planten gedijen in zure grond, doet uw gazon dat niet – ideale omstandigheden voor uw bodem zijn een pH tussen 5,5 en 6,5 – hoewel dichter bij 5,5 beter is. Test dus uw grond met behulp van een bodemanalyse kit om de zuurgraad vast te stellen.

* pH optimisatie

MOOWY’s gazon kalk is gemaakt van Engelse kalksteen en is supereffectief in het minder zuur maken van je van grond, waardoor deze terugkomt naar een gezond bereik dat gezonde wortels (en minder onkruid) bevordert. Je gras neemt meer voedingsstoffen op als de zuurgraad juist is, waardoor de werkzaamheid van andere gazon producten die je het jaar door kunt gebruiken, toeneemt.

Gazon kalk herstelt niet alleen de pH van uw zure grond, maar remt ook de groei van mos, dus een wintertoepassing van kalk is een geweldig idee, aangezien dit de tijd van het jaar is met de meeste mos groei.

* mosbestrijding

Het is niet aanbevolen om uw gazon tijdens de koude wintermaanden te verticuteren, wilt u tijdens dit koude, natte seizoen de groei van mos onder controle houden. MOOWY’s Iron Plus 2-in-1 meststof en mosverdelger voorkomt de groei van mos en geeft uw gazon een diepgroene kleur. Het hoge ijzersulfaat gehalte verhoogt de weerstand tegen mos, onkruid, plagen, ziekten en is veilig voor gebruik in de winter.

AANBEVELINGEN

Keuze van de Expert

Louis’s Winter Keuzes

De winter is niet alleen maar met een deken voor een haardvuur zitten. Een paar eenvoudige taken zorgen ervoor dat je gazon de koude wintermaanden doorkomt om in de lente weer prachtig vol te groeien. Volgende producten kan ik aanbevelen voor de winter:
Voorste afbeelding van de Iizersulfaat gazonmest productverpakking met meststof voor de zak
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Goed om te gebruiken
Niet aanbevolen te gebruiken
Bekijk product

Iron Plus 2-in-1 meststof en mosbestrijder geven binnen een week na toediening een diepe, donkergroene kleur aan je gazon zonder extreme groei. Het hoge kaliumgehalte verbetert de weerstand tegen ziekten, mos en onkruid.

16,99

  Nu besteld, morgen in huis

4.6 (86 beoordelingen)
Voorste afbeelding van de gazon kalk productverpakking met meststof voor de zak
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Goed om te gebruiken
Niet aanbevolen te gebruiken
Bekijk product

MOOWY’s Gazon Kalk is cruciaal in de strijd tegen mos. Dit product maakt uw bodem minder zuur en zorgt ervoor dat het gras voedingsstoffen efficiënter kan opnemen. We raden aan om Gazon Kalk één of twee keer per jaar te gebruiken voor maximale impact, afhankelijk van jouw zuurgraad.

12,99

  Nu besteld, morgen in huis

4.2 (40 beoordelingen)
FAQ

Winter vragen

Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden!

Er groeit mos in mijn gazon: hoe kom ik er vanaf?

Een goede manier om van mos af te komen is door te verticuteren. Gebruik onze standaard verticuteerset: deze bevat alles wat u nodig hebt om uw gazon voor te bereiden, te verticuteren en te repareren. Voor het verticuteren, na het maaien, Iron Plus 2-in-1 meststof strooien. Dit maakt het gras robuuster en beter bestand tegen het verticuteerproces. Verspreid na het verticuteren meststof om uw gazon te helpen herstellen. Zaai vervolgens het hele gazon opnieuw in met nieuw graszaad (alles inbegrepen) en strooi na 3 weken kalk op het gazon om de verzuring van de grond tegen te gaan.

Waarom heeft mijn gazon kalk nodig?

De meeste bodems worden zuur door de natuurlijke afbraak van organisch materiaal. Kalk herstelt de zuurgraad (pH) van te zure grond. Als de pH correct is, neemt het gras voedingsstoffen beter op.

Wanneer en hoe vaak moet ik kalk strooien?

Kalk kan het hele jaar gebruikt worden. Wat je wel moet weten is dat kalk bindt aan stikstof. Als je kalk en meststof tegelijk strooit, gaan ze aan elkaar binden en verlies je de werking van beide. Laat minimaal drie weken tussen bekalken en bemesten. Strooi jaarlijks 2 keer gazon kalk tot de correcte pH van 5,5 bereikt is. Daarna 1x per jaar.

SEIZOENEN

Lees meer over de andere seizoenen

TOPKWALITEIT PRODUCTEN VOOR JE TUIN
10% korting op je eerste bestelling 🎉

🌱 Alles wat je nodig hebt voor een groen gazon, bloeiende tuin of stralende kamerplanten

Vul je email adres in

Ontvang de 10% korting in de mail

Geniet van al het groen in en rondom je huis