Het Lente Seizoen

Lente, het beste seizoen om gras te laten groeien

We voelen ons anders als de lente in de lucht hangt. Je grauwe en verwaarloosde tuin komt tot leven en, daarmee wordt ons humeur ook beter.

De lente is een uitstekend seizoen om je gras opnieuw in te zaaien en te laten groeien. Je gazon ziet er na de winter misschien wat schraal uit, dus gebruik de lente om door te zaaien en zo de dichtheid van je gras te verbeteren.

Het gazon na de winter is niet om over naar huis te schrijven, maar de lente is het perfecte seizoen om te bemesten, beluchten en te verticuteren, zodat je de rest van het jaar van een prachtig gazon kunt genieten.

Dit zijn onze 4 toptips om het hele voorjaar uit te voeren:

* Mosvrije tuin!

Mos is een natuurlijke vijand van een gezond gazon. Mos houdt van koude en natte omstandigheden, dus het kan in de winter goed gedijen. Mos verstikt de wortels van uw gras, dus de lente is een goed moment om na te denken over het verwijderen ervan. U kunt overwegen om het mos tussen de grasplanten weg te krabben en de grond te bemesten voor het beste resultaat. Of u kunt gewoon een mosverdelger op de grond leggen. Maar laat het niet zitten – het zal na verloop van tijd een eens zo gezond gazon vernietigen.

* Doorzaaien

Alle gazons hebben na de winter een beetje extra verzorging nodig. De kans is groot dat je gazon in de lente een beetje vlekkerig is geworden, met dode plekken en gele plekken waardoor je gazon er moe en ongeliefd uitziet. Doorzaaien is een essentiële lentetaak – strooi gewoon graszaad over je bestaande gazon, met de nadruk op de kale of stervende plekken – en ja zal binnen een paar weken weer nieuwe groei zien.

* Bemesting

Sommige mensen denken dat een gezond gazon alles wat het nodig heeft uit de zon, de regen en de bodem kan halen. Helaas raken de voedingsstoffen in de bodem na verloop van tijd uitgeput, en uiteindelijk ziet een onbemest gazon er moe, geel en vlekkerig uit. Bemesting is een van de belangrijkste taken in het voorjaar. Bemesting verrijkt de bodem en geeft de kleur, textuur en dichtheid van uw gazon nieuwe vitaliteit.

* Verticuteren

Verticuteren is een belastend proces voor je gazon. Bij verticuteren krab je het mos en de viltlaag rond uw grasplanten weg om de zuurstofpenetratie bij de wortels te verbeteren. Maar zoals de naam al doet vermoeden, kan dit proces je gazon onder stress zetten en het er tijdelijk slechter doen uitzien – maar niet voor lang. Gebruik MOOWY’s mosdodende middelen, meststoffen en zaadmengsels om je gazon binnen een paar weken weer mooi te maken.

AANBEVELINGEN

Keuze van de Expert

Louis’ beste keuze voor de lente

In de lente zou ik de volgende producten willen aanbevelen:
Voorste afbeelding van de snelwerkende gazonmest productverpakking met meststof voor de zak
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Goed om te gebruiken
Niet aanbevolen te gebruiken
Bekijk product

Snelwerkende gazonmest geeft je gazon een boost na de winter. Hierdoor groeit het gazon snel weer dicht en krijg je een mooie diepgroene kleur. Makkelijk in gebruik en geschikt voor alle gras- en bodemsoorten.

18,99

  Nu besteld, morgen in huis

4.7 (121 beoordelingen)
Voorste afbeelding van de snelkiemend graszaad productverpakking met graszaad voor de zak
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Goed om te gebruiken
Niet aanbevolen te gebruiken
Bekijk product

Dit graszaadmengsel is droogteresistent en bestand tegen betreding. Met een krachtige en snelle groei, transformeer je je gazon in ongeveer twee weken. Wanneer het gras volwassen is heeft het een prachtige diep groene kleur. Ideaal om strepen te maaien!

28,99

  Nu besteld, morgen in huis

4.5 (120 beoordelingen)
+Bestsellers

MEEST GEKOCHT

Producten die het meest gekocht zijn

Bekijk producten
Kies jouw variatie
Voorste afbeelding van de verticuteer kit productverpakking met graszaad en meststoffen voor de zak
Verticuteer kit
  Nu besteld, morgen in huis
48,99
Kies jouw variatie
Voorste afbeelding van de voorjaars kit productverpakking met graszaad voor de zak
Gazon Voorjaars Kit
  Nu besteld, morgen in huis
32,99
Top
Kies jouw variatie
Voorste afbeelding van de snelwerkende gazonmest productverpakking met meststof voor de zak
Snelwerkende gazonmest
  Nu besteld, morgen in huis
14,99
FAQ

Vragen over de lente

Veelgestelde vragen over de lente

Er groeit mos in mijn gazon: hoe kom ik daar vanaf?

Een goede manier om van mos af te komen is verticuteren. Gebruik onze Verticuteer Kit: deze bevat alles wat je nodig hebt om jouw gazon voor te bereiden, te verticuteren en te herstellen. Strooi vóór het verticuteren, ijzersulfaat na het maaien. Dit maakt het gras robuuster en beter bestand tegen het verticuteerproces dat jouw gazon kan belasten. Strooi na het verticuteren meer meststof om jouw gazon te helpen herstellen. Zaai vervolgens het hele gazon opnieuw in met vers gazonzaad (alles inbegrepen) en strooi ten slotte kalk over het gazon om de verzuring van de bodem tegen te gaan. Wacht ten minste drie weken voordat je kalk strooit na het bemesten.

Waarom heeft mijn gazon kalk nodig?

De meeste bodems worden zuur door de natuurlijke afbraak van organisch materiaal. Kalk herstelt de zuurgraad (pH) van te zure grond. Wanneer de pH-waarde goed is, neemt het gras de voedingsstoffen beter op. Kalk zorgt er dus voor dat de bodem meststoffen beter opneemt.

Wanneer en hoe vaak moet ik kalk strooien?

Gazon kalk bindt zich aan stikstof. Als je kalk en kunstmest te dicht bij elkaar strooit, binden ze zich aan elkaar en verlies je het effect van beide. Laat ten minste drie weken tussen het bekalken en het bemesten.

SEIZOENEN

Lees meer over de andere seizoenen

TOPKWALITEIT PRODUCTEN VOOR JE TUIN
10% korting op je eerste bestelling 🎉

🌱 Alles wat je nodig hebt voor een groen gazon, bloeiende tuin of stralende kamerplanten

Vul je email adres in

Ontvang de 10% korting in de mail

Geniet van al het groen in en rondom je huis