Tips & Advies
Een klimroos aan de schutting
3 MIN 02 feb
Laatste update: 26 jun 2023

De top 3 mooiste schutting planten om je tuin een opknapbeurt te geven

Ben je op zoek naar een manier om je tuin een opknapbeurt te geven? Schuttingen worden vaak over het hoofd gezien, maar ze kunnen een geweldige manier zijn om wat leven en kleur aan je tuin toe te voegen. Er zijn veel mooie schutting planten om uit te kiezen, maar de top 3 mooiste schutting planten om je tuin echt op te fleuren zijn kamperfoelie, clematis en klimrozen. Kamperfoelie is een klimplant die zorgt voor een zoete geur, met zijn trompetvormige bloemen die bloeien in de kleuren wit, geel en roze. Clematis is een prachtige klimmer met bloesems in verschillende kleuren, van levendig paars en blauw tot roze en wit. Klimrozen ten slotte zijn een klassieke keuze, met hun grote, geurige bloemen in rode, roze, gele en witte tinten. Deze prachtige hekplanten zorgen voor kleur en geur in de buitenruimte en geven je tuin extra charme en karakter.

DE TUIN KALENDER VAN 2024
Download gratis tuinkalender

🌱 Alles wat je moet weten voor een bloeiende tuin

Vul je email adres in

Ontvang de tuinkalender

Geniet van je tuin

MOOWY's keuze
Kies jouw variatie
Voorste afbeelding van de voorjaars kit productverpakking met graszaad voor de zak
Gazon Voorjaars Kit
  Nu besteld, morgen in huis
32,99
Een kind in de tuin

Een schutting als aanvulling voor je tuin

Een schutting kan een geweldige aanvulling zijn op je tuin. Ze voegt privacy en veiligheid toe en dient tegelijkertijd als decoratie. Er zijn veel mooie schutting planten om uit te kiezen, maar de top 3 mooiste schutting planten om je tuin echt op te fleuren zijn kamperfoelie, clematis en klimrozen. Kamperfoelie is een klimplant die zorgt voor een zoete geur, met zijn trompetvormige bloemen die bloeien in tinten wit, geel en roze. Clematis is een prachtige klimmer met bloesems in verschillende kleuren, van levendig paars en blauw tot roze en wit. Tot slot zijn klimrozen een klassieke keuze, met hun grote, geurige bloemen in tinten rood, roze, geel en wit. Deze prachtige hekplanten brengen kleur en geur in de buitenruimte en geven je tuin meer charme en karakter.

Kamperfoelie

Kamperfoelie is een sterk geurende klimplant die over een schutting, latwerk of muur kan worden gekweekt. Er zijn veel soorten kamperfoelie, met bloemen in de kleuren wit, geel en roze. Het is een langbloeiende klimplant die vaak in tuinen wordt gekweekt. De beste kamperfoelieplanten zijn de herfstbloeiers, die in de herfst de beste kleur geven. Kamperfoelies kunnen gemakkelijk worden opgeleid om een hek, latwerk of muur te beklimmen. Kies een plek in je tuin die in de volle zon staat, zodat de klimplant goed kan gedijen en zijn geurige bloemen kan produceren. Tuiniers moeten kiezen voor een schutting plant die als klimplant groeit.

Een kamperfoelie

Clematis

Clematis is een prachtige klimplant met bloesems in verschillende kleuren, van levendig paars en blauw tot roze en wit. Deze klimplant wordt vaak aan een prieel of pergola gekweekt en geeft je tuin een klassieke, elegante uitstraling. Clematis groeit het best in de volle zon, dus tuiniers moeten de klimplant op een plek planten die zes tot acht uur zonlicht per dag krijgt. Clematislianen zijn gemakkelijk te leiden en groeien snel, waardoor ze een prachtig visueel element in je tuin vormen. Er zijn ook veel clematissoorten, waardoor het gemakkelijk is om een liaan te vinden die bij je tuin past.

Een clematis

Klimrozen

Klimrozen is een gemakkelijk te kweken klimplant. Deze klimplant is een snelgroeiende plant met bloemen die meestal wit zijn, met een paar roze of rode bloemen ertussen. Klimrozen is een vaste plant, dus hij komt elk jaar terug, waardoor het een langdurige keuze is voor je tuinhek. Klimrozen groeit het best in de volle zon, waardoor het een geweldige optie is voor tuiniers die in gebieden met hete zomers wonen. Deze klimplant klimt met behulp van zijn ranken, dus tuiniers moeten hem iets geven om op te klimmen. Klimrozen is gemakkelijk te kweken en een uitstekende keuze voor tuinen die gevoelig zijn voor droogte.

Klimrozen

Voordelen van schutting planten

Schutting planten geven je tuin privacy en schoonheid. Ze lokken ook vlinders, bijen en vogels naar je ruimte, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor tuinen die diervriendelijk zijn. Veel schutting planten zijn gemakkelijk te kweken, waardoor ze een goede keuze zijn voor beginnende tuiniers. Sommige hekplanten hebben prachtige bloemen die vlinders en kolibries naar je tuin lokken, waardoor ze een geweldige aanvulling op elke tuin zijn.

Tips voor het planten en verzorgen van schutting planten

Bij het planten van schuttingplanten is het belangrijk om planten te kiezen die geschikt zijn voor je gebied. Er zijn veel online bronnen en boeken die informatie geven over de beste planten om te groeien in je regio. Bij het planten van schutting planten is het belangrijk om soorten te kiezen die geschikt zijn voor je gebied. Schutting planten moeten worden geplant op dezelfde diepte die ze groeiden in de kwekerij. Het is belangrijk om je afrasteringsplanten tijdens hun eerste groeiseizoen water te geven, vooral tijdens droogteperiodes.

Meer over tuinonderhoud?

Bekijk de gerelateerde artikelen hieronder en bekijk ons aanbod in graszaadmeststoffenverticuteer producten en toebehoren voor in de tuin.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben kan je altijd met ons contact opnemen, dan helpen we je graag verder.

Louis Hooft
Oprichter & Gazon expert
Maak kennis met Louis Hooft, de oprichter van MOOWY en jouw vertrouwde expert. Met een diepgaande passie voor prachtige gazons en een schat aan ervaring in tuin verzorging, staat Louis klaar om tuinliefhebbers te begeleiden bij het realiseren van een groenere en levendigere buitenruimte dan ooit tevoren. Vertrouw op Louis voor waardevolle tips, handige trucs en de beste producten om jouw tuin te laten stralen!
terug
VRAGENLIJST
Vind het juiste product voor jouw gazon
Beantwoord 2 korte vragen over jouw gazon-doel en wij helpen jou bij het kiezen van het juiste product!
VRAGENLIJST
Kies het juiste product voor jouw gazon
Vraag 1/2
Je resultaat wordt geladen…
 • Welk doel wil je bereiken?
  1. A. Gras groener maken
  2. B. Voller gazon
  3. C. Kale plekken opvullen
  4. D. Gazon herstellen
  5. E. Nieuw gazon aanleggen
  6. F. Mos bestrijden
 • In welk seizoen wil je dit product gebruiken?
  1. A. Lente
  2. B. Zomer
  3. C. Herfst
  4. D. Winter
 • Hoe ligt het gazon erbij?
  1. A. Mijn gazon heeft schaduwplekken
  2. B. Mijn gazon wordt intensief gebruikt (bijvoorbeeld door kinderen & huisdieren)
  3. C. Ik heb een decoratief siergazon
  4. D. Ik heb een vrij standaard gazon
 • Hoeveel kale plekken heeft jouw gazon?
  1. A. Heel veel, mijn gazon ziet eruit als een dorre vlakte
  2. B. Een paar plekken hier en daar
 • Omschrijf hoe jij jouw gazon wilt herstellen:
  1. A. Ik wil een volledige renovatie van mijn gazon
  2. B. Ik wil mijn bestaande gazon renoveren
 • Wat is het belangrijkste kenmerk van jouw gazon?
  1. A. Mijn gazon ligt in de schaduw
  2. B. Mijn gazon wordt intensief gebruikt (bijvoorbeeld door kinderen & huisdieren)
  3. C. Ik wil een decoratief siergazon
  4. D. Ik wil een gazon dat snel groeit en sterk is
 • Hoeveel mos moet je bestrijden?
  1. A. Veel, mijn gazon zit vol mos
  2. B. Weinig
RESULTAAT
Onze aanbeveling
Gebaseerd op jouw antwoorden
< Probeer opnieuw

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Waar wacht je nog op om een gesprek te beginnen op deze mooie pagina?

Wees de eerste om een opmerking te schrijven!
+ Laad meer
opmerkingen

Heb je wat opmerkingen?

POPULAIRE PRODUCTEN

+ Meest Gekocht

Andere kochten dit het meest

Bekijk producten
Top
Kies jouw variatie
Voorste afbeelding van de langwerkende gazonmest productverpakking met meststof voor de zak
Langwerkende gazonmest
  Nu besteld, morgen in huis
15,99
Top
Kies jouw variatie
Voorste afbeelding van de snelkiemend graszaad productverpakking met graszaad voor de zak
Snelkiemend graszaad
  Nu besteld, morgen in huis
18,99
Top
Kies jouw variatie
Voorste afbeelding van de herstel graszaad productverpakking met graszaad voor de zak
Herstel graszaad
  Nu besteld, morgen in huis
17,99

– WIE WIJ ZIJN –
Wij vinden dat iedereen moeiteloos moet kunnen genieten van een groene & gezonde tuin.
DE TUIN KALENDER VAN 2024
Download gratis tuinkalender

🌱 Alles wat je moet weten voor een bloeiende tuin

Vul je email adres in

Ontvang de tuinkalender

Geniet van je tuin