De top 3 mooiste schutting planten om je tuin een opknapbeurt te geven

Ben je op zoek naar een manier om je tuin een opknapbeurt te geven? Schuttingen worden vaak over het hoofd gezien, maar ze kunnen een geweldige manier zijn om wat leven en kleur aan je tuin toe te voegen. Er zijn veel mooie schutting planten om uit te kiezen, maar de top 3 mooiste schutting planten om je tuin echt op te fleuren zijn kamperfoelie, clematis en klimrozen. Kamperfoelie is een klimplant die zorgt voor een zoete geur, met zijn trompetvormige bloemen die bloeien in de kleuren wit, geel en roze. Clematis is een prachtige klimmer met bloesems in verschillende kleuren, van levendig paars en blauw tot roze en wit. Klimrozen ten slotte zijn een klassieke keuze, met hun grote, geurige bloemen in rode, roze, gele en witte tinten. Deze prachtige hekplanten zorgen voor kleur en geur in de buitenruimte en geven je tuin extra charme en karakter.

3 MIN 02 feb
Laatste update: 02 feb 2023
Delen:

Nieuwste blogs

3 MIN 21 mrt 5 redenen om een gazon aan te leggen 5 MIN 10 mrt 12 eenvoudige stappen om je tuin in één maand te veranderen 4 MIN 29 dec 4 Tips om tuin en planten tegen vorst te beschermen
Een kind in de tuin

Een schutting als aanvulling voor je tuin

Een schutting kan een geweldige aanvulling zijn op je tuin. Ze voegt privacy en veiligheid toe en dient tegelijkertijd als decoratie. Er zijn veel mooie schutting planten om uit te kiezen, maar de top 3 mooiste schutting planten om je tuin echt op te fleuren zijn kamperfoelie, clematis en klimrozen. Kamperfoelie is een klimplant die zorgt voor een zoete geur, met zijn trompetvormige bloemen die bloeien in tinten wit, geel en roze. Clematis is een prachtige klimmer met bloesems in verschillende kleuren, van levendig paars en blauw tot roze en wit. Tot slot zijn klimrozen een klassieke keuze, met hun grote, geurige bloemen in tinten rood, roze, geel en wit. Deze prachtige hekplanten brengen kleur en geur in de buitenruimte en geven je tuin meer charme en karakter.

Kamperfoelie

Kamperfoelie is een sterk geurende klimplant die over een schutting, latwerk of muur kan worden gekweekt. Er zijn veel soorten kamperfoelie, met bloemen in de kleuren wit, geel en roze. Het is een langbloeiende klimplant die vaak in tuinen wordt gekweekt. De beste kamperfoelieplanten zijn de herfstbloeiers, die in de herfst de beste kleur geven. Kamperfoelies kunnen gemakkelijk worden opgeleid om een hek, latwerk of muur te beklimmen. Kies een plek in je tuin die in de volle zon staat, zodat de klimplant goed kan gedijen en zijn geurige bloemen kan produceren. Tuiniers moeten kiezen voor een schutting plant die als klimplant groeit.

Een kamperfoelie

Clematis

Clematis is een prachtige klimplant met bloesems in verschillende kleuren, van levendig paars en blauw tot roze en wit. Deze klimplant wordt vaak aan een prieel of pergola gekweekt en geeft je tuin een klassieke, elegante uitstraling. Clematis groeit het best in de volle zon, dus tuiniers moeten de klimplant op een plek planten die zes tot acht uur zonlicht per dag krijgt. Clematislianen zijn gemakkelijk te leiden en groeien snel, waardoor ze een prachtig visueel element in je tuin vormen. Er zijn ook veel clematissoorten, waardoor het gemakkelijk is om een liaan te vinden die bij je tuin past.

Een clematis

Klimrozen

Klimrozen is een gemakkelijk te kweken klimplant. Deze klimplant is een snelgroeiende plant met bloemen die meestal wit zijn, met een paar roze of rode bloemen ertussen. Klimrozen is een vaste plant, dus hij komt elk jaar terug, waardoor het een langdurige keuze is voor je tuinhek. Klimrozen groeit het best in de volle zon, waardoor het een geweldige optie is voor tuiniers die in gebieden met hete zomers wonen. Deze klimplant klimt met behulp van zijn ranken, dus tuiniers moeten hem iets geven om op te klimmen. Klimrozen is gemakkelijk te kweken en een uitstekende keuze voor tuinen die gevoelig zijn voor droogte.

Klimrozen

Voordelen van schutting planten

Schutting planten geven je tuin privacy en schoonheid. Ze lokken ook vlinders, bijen en vogels naar je ruimte, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor tuinen die diervriendelijk zijn. Veel schutting planten zijn gemakkelijk te kweken, waardoor ze een goede keuze zijn voor beginnende tuiniers. Sommige hekplanten hebben prachtige bloemen die vlinders en kolibries naar je tuin lokken, waardoor ze een geweldige aanvulling op elke tuin zijn.

Tips voor het planten en verzorgen van schutting planten

Bij het planten van schuttingplanten is het belangrijk om planten te kiezen die geschikt zijn voor je gebied. Er zijn veel online bronnen en boeken die informatie geven over de beste planten om te groeien in je regio. Bij het planten van schutting planten is het belangrijk om soorten te kiezen die geschikt zijn voor je gebied. Schutting planten moeten worden geplant op dezelfde diepte die ze groeiden in de kwekerij. Het is belangrijk om je afrasteringsplanten tijdens hun eerste groeiseizoen water te geven, vooral tijdens droogteperiodes.

Meer over tuinonderhoud?

Bekijk de gerelateerde artikelen hieronder en bekijk ons aanbod in graszaadmeststoffenverticuteer producten en toebehoren voor in de tuin.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben kan je altijd met ons contact opnemen, dan helpen we je graag verder.

terug

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Waar wacht je nog op om een gesprek te beginnen op deze mooie pagina?

Wees de eerste om een opmerking te schrijven!
+ Laad meer
opmerkingen

Heb je wat opmerkingen?

POPULAIRE PRODUCTEN

+Bestsellers

Andere kochten dit het meest

Bekijk producten
Top
Snelkiemend graszaad 4.8 (82 beoordelingen) Voor een snelgroeiend gazon van Eredivisie-kwaliteit! Dit graszaad kiemt direct voor een snelle transformatie van uw tuin. Winterhard, met een levenscyclus van meerdere jaren. Vanaf: 18,99
Top
Voorjaars kit 4.8 (18 beoordelingen) Geef je gazon een groene, gezonde en weelderige uitstraling in de lente. Deze kit bevat alles wat je nodig hebt voor herstel van kale plekken en een gezonde groei boost. Vanaf: 30,99
Langwerkende gazonmest 4.8 (121 beoordelingen) Geef je gras alles wat het nodig heeft zonder de overmatige groei die vaak gepaard gaat met bemesting. MOOWY’S langwerkende gazonmest werkt meer dan 90 dagen en levert snel resultaat. Hierdoor hoef je minder vaak het gazon te onderhouden! Vanaf: 15,99

Gratis download

Wil jij een gazon kalender?

🌱 Alle belangrijke onderhoudsmomenten voor je gazon in het jaar. Laat je e-mailadres achter en wij sturen je gratis de gazonkalender op.

Vul je email adres in

Ontvang de gazonkalender in de mail

Geniet het hele jaar van een groen gazon!