5 redenen om een gazon aan te leggen

Tegenwoordig willen mensen vaak een onderhoudsarme tuin. We zien steeds vaker tuinen die betegeld zijn of waar kunstgras is gelegd. Bij MOOWY zijn we juist fan van een mooi, echt gazon. In deze blog ontdek je 5 voordelen waarom het de moeite waard is om een ​​gazon te hebben. Lees snel verder!

3 MIN 21 mrt
Laatste update: 23 mrt 2023
Delen:

Nieuwste blogs

5 MIN 10 mrt 12 eenvoudige stappen om je tuin in één maand te veranderen 3 MIN 02 feb De top 3 mooiste schutting planten om je tuin een opknapbeurt te geven 4 MIN 29 dec 4 Tips om tuin en planten tegen vorst te beschermen

Tegenwoordig willen mensen vaak een onderhoudsarme tuin. We zien steeds vaker tuinen die betegeld zijn of waar kunstgras is gelegd. Bij MOOWY zijn we juist fan van een mooi, echt gazon. In deze blog ontdek je 5 voordelen waarom het de moeite waard is om een ​​gazon te hebben. Lees snel verder!

Een mooie, natuurlijke verschijning

Dit is voor veel mensen misschien wel de belangrijkste reden voor het aanleggen van een gazon. Als je gazon in goede staat verkeert, is zo’n echt grasveld een lust voor het oog. Een mooi, diepgroen grasveld dat zacht aanvoelt onder je blote voeten, waarop je kunt spelen en picknicken. 

Als je het ons vraagt, is dat meteen een van de grootste voordelen van een gazon. O, en vergeet die fijne dauwdruppels niet of de geur van versgemaaid gras. Dat soort dingen zijn onvervangbaar. Niet voor niets is onze gras-geurkaars enorm geliefd.

Een groene speeloase 

Heb je (klein-)kinderen of huisdieren? Een gazon is een geweldige plek waar ze heerlijk ‘los’ kunnen. Gras is veerkrachtig en kan tegen een stootje, dus je hoeft niet meteen bang te zijn dat je gazon beschadigd raakt. Als je kind per ongeluk valt, is dat op gras een stuk minder pijnlijk dan op tegels. 

Als je een plek wilt creëren waar kinderen veilig kunnen spelen, is een grasveld een uitstekende keuze. Als je genoeg ruimte hebt, kun je echt gras in de tuin combineren met een schommel of een trampoline.

Spelende hond op gazon
Fotocredits: Pexels Matthias

Bevredigend groen

Eerlijk is eerlijk: als je een mooi en gezond gazon wilt, moet je daar best wel wat voor doen. Een gazon vraagt veel onderhoud. Maaien, verticuteren, zaaien, bemesten en onkruid verwijderen behoren tot de taken. Gelukkig telt tuinieren gewoon als lichaamsbeweging en zou het nog goed zijn voor je geestelijke welzijn ook.

Als je groene vingers hebt en graag buiten bent, is een gazon perfect. Bovendien bestaat onderhoud aan je grasveld uit klusjes die snel resultaat opleveren. Lekker bevredigend dus. Wil je weten hoe je jouw gazon het beste kunt onderhouden? Onder tips & advies vind je allerlei inspirerende artikelen over het gazon.

Persoon maait gazon met grasmaaier

Minder wateroverlast

Steeds meer tuinen worden betegeld. Maar er hoeft maar één flinke plensbui te zijn – en daar krijgen we naar verwachting in ons kikkerlandje steeds meer van – en de tuin staat onder water. Als je je tuin betegelt, wordt het water niet meer goed via de grond afgevoerd. 

Je moet dan niet alleen een manier vinden om het regenwater af te voeren, maar door het gewicht van de tegels kunnen deze ook gaan zinken. Als je een gazon hebt, wordt het regenwater door een grote oppervlakte opgevangen. Het water voedt de bodem en zorgt ervoor dat gras weer gaat groeien en zijn groene kleur behoudt.

Beter voor de natuur

Deze reden ligt in het verlengde van de vorige, maar vermelden we bewust apart. Een voordeel van een gazon aanleggen, is dat het de biodiversiteit bevordert. Wormen en kevers die in de grond leven, zijn voedsel voor vogels. Tegels en kunstgras kunnen het leven in de bodem verstoren. 

Bovendien ruiken insecten het verschil tussen echt gras of kunstgras. Je kunt insecten extra aantrekken door (een deel van) je gazon wat langer te laten groeien. Dit geeft madeliefjes en paardebloemen een kans om te groeien. Dit is weer voedsel voor insecten. Nog een goede reden: langer gras is beter bestand tegen droogte en hitte en zo’n nonchalante look is tegenwoordig nog hip ook. 

Ben jij van plan een gazon aan te leggen of wil je je grasmat na het lezen van dit artikel wat extra verzorging geven? Bekijk dan hier onze hoogwaardige producten en haal het beste uit je gazon!

terug

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties. Waar wacht je nog op om een gesprek te beginnen op deze mooie pagina?

Wees de eerste om een opmerking te schrijven!
+ Laad meer
opmerkingen

Heb je wat opmerkingen?

POPULAIRE PRODUCTEN

+Bestsellers

Andere kochten dit het meest

Bekijk producten
Top
Snelkiemend graszaad 4.8 (82 beoordelingen) Voor een snelgroeiend gazon van Eredivisie-kwaliteit! Dit graszaad kiemt direct voor een snelle transformatie van uw tuin. Winterhard, met een levenscyclus van meerdere jaren. Vanaf: 18,99
Top
Voorjaars kit 4.8 (18 beoordelingen) Geef je gazon een groene, gezonde en weelderige uitstraling in de lente. Deze kit bevat alles wat je nodig hebt voor herstel van kale plekken en een gezonde groei boost. Vanaf: 30,99
Langwerkende gazonmest 4.8 (121 beoordelingen) Geef je gras alles wat het nodig heeft zonder de overmatige groei die vaak gepaard gaat met bemesting. MOOWY’S langwerkende gazonmest werkt meer dan 90 dagen en levert snel resultaat. Hierdoor hoef je minder vaak het gazon te onderhouden! Vanaf: 15,99

Gratis download

Wil jij een gazon kalender?

🌱 Alle belangrijke onderhoudsmomenten voor je gazon in het jaar. Laat je e-mailadres achter en wij sturen je gratis de gazonkalender op.

Vul je email adres in

Ontvang de gazonkalender in de mail

Geniet het hele jaar van een groen gazon!